Αρχαίο Ελληνικό σπίτι τύπου ΙΚΕΑ !

|0
Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι ανάσκαψαν τα ερείπια ενός Αρχαίο Ελληνικού κτιρίου σαν ναό η παλάτι του 6ου αιώνα π.κ.ε., το οποίο είχε οδηγίες συναρμολόγησης όπως ενα έπιπλο του ΙΚΕΑ !!! Η περίτεχνη κατασκευή ανακαλύφθηκε στο Torre Satriano, κοντά στην Νότια πόλη της Potenza, στην Basilicata. Μια περιοχή όπου οι ντόπιοι ανακατεύονταν με τους Έλληνες που είχαν αποικίσει την Νότια ακτή και από την Σικελία από το 8ο αιώνα και εντεύθεν.
Μοιάζοντας καταπληκτικά με τις οδηγίες συναρμολογήσεως της Σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, τα διάφορα κομμάτια του πολυτελούς κτιρίου έχουν ανάγλυφα κωδικοποιημένα σύμβολα που δείχνουν το πως τα κομμάτια δένουν μαζί τους.

“Μέχρι τώρα έχουμε ανακαλύψει εκατό κομμάτια με χαραγμένες οδηγίες, που όλα έχουν σχέση με το σύστημα της οροφής. Οι επιγραφές επίσης αποκαλύπτουν ότι το παλάτι κτίστηκε από Έλληνες τεχνίτες που προέρχονταν από την Σπαρτιατική αποικία του Taranto στην Puglia. Είπε ο Massimo Osanna, διευθυντής της αρχαιολογικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Basilicata, στο Discovery News.
Η είσοδος είχε εντυπωσιακές κολώνες και ήταν πλούσια διακοσμημένο με διαζώματα και ζωφόρους τερακότας, και δύο αγάλματα στην κορυφή που παριστάνουν μυθολογικά πλάσματα.
Η ζήτηση για Ελληνικού στυλ σπίτια ανάμεσα στον προ -Ρωμαϊκό πληθυσμό, μπορεί να ενέπνευσε κάποιον κατασκευαστή να φτιάξει κατασκευές τύπου “ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ” πάνω στο μοντέλο των Κλασσικών Ελληνικών κτιρίων είπε ο Ossana !
Ανάλυση από την Rossella Lorenzi 26 Απριλίου Δευτέρα 2010
1
2
pic1

Πηγή : Mia Stala

Αρθρογράφος : Anonymous ~ Να 'χεις το Νού σου

Το Άρθρο Αρχαίο Ελληνικό σπίτι τύπου ΙΚΕΑ ! δημοσιεύθηκε απο την/τον Anonymous τη/ν Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011. Άφησε αν θές το σχόλιο σου. Υπάρχουν 0 Σχόλια: δημοσιευμένα στο Άρθρο :Αρχαίο Ελληνικό σπίτι τύπου ΙΚΕΑ !
 
:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Best Blogger TipsΕπιλογές - Προσθέστε εικόνες και επεξεργαστή τε το μήνυμά σας με τις εξής εντολές.

Εικόνα - [im]εικόνα εδω[/im]
Χρώματα - [co="red"]κείμενο εδω[/co] - Αλλάξτε το red-κόκκινο στο χρώμα που θέλετε.
Κυλιόμενο κείμενο - [ma]κείμενο σας εδώ[/ma]