Το ''Πήδημα του Αγγέλου'', ο ψηλότερος καταράκτης του κόσμου.

|

Το «Πήδημα του Αγγέλου» (10)
Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Cainama στη Βενεζουέλα. Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, ύψους 979 μέτρων (18 φορές ψηλότερος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα), ο οποίος ονομάζεται «Salto Angel» («Το Πήδημα του Αγγέλου»).
Η ονομασία του είναι πιο κυριολεκτική απ’ όσο θα νόμιζε κανείς καθώς αναφέρεται στον Αμερικανό πιλότο Jimmie Angel, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτό το θαύμα της φύσης πετώντας από πάνω του με αεροπλάνο.
Έκτοτε, το «Πήδημα του Αγγέλου» υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι διασχίζουν την απομονωμένη ζούγκλα του Cainama ώστε να βρεθούν στη βάση του βουνού Auyantepui και να θαυμάσουν αυτή την απίστευτη ομορφιά.
Το 1994, το Εθνικό Πάρκο της Βενεζουέλας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς που συντάχθηκε από την UNESCO. Έχει ψηφιστεί επίσης ανάμεσα στα 10 ομορφότερα φυσικά μνημεία του πλανήτη.


Το «Πήδημα του Αγγέλου» (1)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (2)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (3)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (4)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (5)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (6)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (7)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (8)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (9)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (10)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (11)
Το «Πήδημα του Αγγέλου» (12)

Πηγή: newsbeast.gr

Αρθρογράφος : Anonymous ~ Να 'χεις το Νού σου

Το Άρθρο Το ''Πήδημα του Αγγέλου'', ο ψηλότερος καταράκτης του κόσμου. δημοσιεύθηκε απο την/τον Anonymous τη/ν Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011. Άφησε αν θές το σχόλιο σου. Υπάρχουν 0 Σχόλια: δημοσιευμένα στο Άρθρο :Το ''Πήδημα του Αγγέλου'', ο ψηλότερος καταράκτης του κόσμου.
 
:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Best Blogger TipsΕπιλογές - Προσθέστε εικόνες και επεξεργαστή τε το μήνυμά σας με τις εξής εντολές.

Εικόνα - [im]εικόνα εδω[/im]
Χρώματα - [co="red"]κείμενο εδω[/co] - Αλλάξτε το red-κόκκινο στο χρώμα που θέλετε.
Κυλιόμενο κείμενο - [ma]κείμενο σας εδώ[/ma]