Οι προλήψεις και οι οιωνοί της Πρωτοχρονιάς!

Η παράδοσή μας είναι γεμάτη από προλήψεις και λαϊκές δοξασίες που συνοδεύουν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου. Οι αντιλήψεις του λαού, σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν οδηγό στην ζωή μας.

Το pyles.tv λοιπόν, χωρίς να της υιοθετεί, τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει, καθώς μας χωρίζουν πλέον λίγες ημέρες από την νέα χρονιά. Το πώς θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας, είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση!


 

Περιοχή συντριβής Α.Τ.Ι.Α. στον αστεροειδή Vesta ; 

Mushrooms & Origins of Christmas - Rob Simone / 2012 Predictions - Linda Schurman (28.12.2011) (C2C am)

Filling in for George, Rob Simone (email) welcomed author and researcher Jan Irvin for a discussion on the earliest known forms of religion and nature worship and their connections to our modern religions and holidays; and how special plants used in shamanic rituals, including the Amanita muscaria mushroom, were ingested by those seeking higher consciousness. According to some academics & Cabalists, in the story of Adam & Eve, the Tree of Knowledge was actually the magic mushrooms, he noted, adding that in the ancient Vedic (India) tradition, "soma" is described as a plant or fruit that brings spiritual enlightenment. Scholars today suspect that soma was a mushroom or similar substance.

 

Ancient Civilizations & Cataclysms - Graham Hancock / Tesla's Lost Work - Ralph Steiner (27.12.2011) (C2C am)

Whitley Strieber (email) welcomed author and investigator Graham Hancock, who discussed evidence for an ancient advanced human civilization that was destroyed 12,000 years ago as well as his research into the Ark of the Covenant. Hancock cited maps from antiquity, which depicted how the planet looked during the ice age, as a key piece of evidence for this lost civilization. He explained that the existence of the maps reveals that there was a culture from that era that was both capable of navigating around the globe and creating the sophisticated charts. He stressed that this civilization "may not have conquered interstellar space" and was possibly just a small group sharing the Earth with less advanced stone age humans.

 

ET Encounter - Noe Torres, Ruben Uriarte / Grand Canyon Artifacts - David Hatcher Childress (26.12.2011) (C2C am)

Ufologists Ruben Uriarte and Noe Torresdiscussed one of the world's most intriguing and least known UFO cases. The incident took place in 1964, when eyewitness Donald Shrum had a terrifying 12-hour encounter in the Tahoe National Forest with menacing robot-like and humanoid invaders. He'd been hunting with two companions when they saw an enormous cigar-shaped UFO-- around the size of a 14-story building. According to Shrum, from out of the larger craft, a smaller scout ship was expelled, which landed nearby. He was then discovered by two small humanoid beings that looked like they were wearing "welding goggles," Uriarte recounted.

 

Ένα θαλάσσιο ζώο που φωτοσυνθέτει!

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε συναντήσει στις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις σας θαλάσσια σαλιγκάρια, ή αλλιώς «γυμνοσάλιαγκες». Έτσι θα ξέρετε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν μια πράσινη απόχρωση στο σώμα τους που τους κάνει να μοιάζουν με φυτό!

 

Σύνδεση μεταξύ σεισμών και τροπικών κυκλώνων διαπιστώνει μια έρευνα

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που εισχωρούν στο έδαφος από τους ισχυρούς και «υγρούς» τυφώνες, ενδέχεται να πυροδοτεί σεισμούς, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή μελέτη. Επιστήμονες από το Μαϊάμι και τη Φλόριδα που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν το 2010 στην Ταϊβάν και στην Αϊτή ενδέχεται να προκλήθηκαν από τις ισχυρές τροπικές καταιγίδες που είχαν προηγηθεί.
Οι τυφώνες με έντονες βροχοπτώσεις ενεργοποιούν τα ρήγματα πυροδοτώντας σεισμούς;

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις που προκαλούν οι ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις αλλάζουν τη φόρτιση των ρηγμάτων με αποτέλεσμα να τα ενεργοποιούν.

 

H ενότητα ουρανού και γης

Από τους πιο αρχαίους χρόνους, ο άνθρωπος είχε πιστέψει σε ένα σύμπαν κομμένο στα δυο, όπου ο ουράνιος κόσμος, αποκλειστικότητα των θεών και των θεϊκών αντικειμένων, ήταν εκ φύσεως καθ’ όλα διαφορετικός από τον κόσμο των ανθρώπων.

 

Το δάχτυλο του Γέτι

Σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι βουδιστών στα Ιμαλάια υπάρχει μια τοιχογραφία με την εικόνα του μυθικού πλάσματος Γέτι.


Η τοιχογραφία δεν ήταν το μόνο σημάδι πίστης στην ύπαρξη του Γέτι σε αυτό το μοναστήρι.

 

Α.Τ.Ι.Α. 29.12.2011 Paita, Perú


 

Α.Τ.Ι.Α. 29.12.2011 Cooloongup, Australia


 

Α.Τ.Ι.Α. 28.12.2011 Крылатское, (Krylatskoye), Москва (Moscow) , Россия (Russia)


 

Dolphin Αssisted Τherapy (Δελφινοθεραπεία)


Η δελφινοθεραπεία είναι ένα νέο σχετικά πρόγραμμα αποκατάστασης ατόμων με νοητικές και κινητικές δυσκολίες, το οποίο χρησιμοποιεί φυσικά μέσα: νερό, κολύμπι, κίνηση, επαφή, ήχος, παιχνίδι και εκμεταλλεύεται τις κοινές ιδιότητες ανθρώπου - δελφινιού: επικοινωνία - άγγιγμα.

Όπως όλα τα προγράμματα έτσι και η δελφινοθεραπεία είναι εξατομικευμένη στις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε παιδιού. 

Νέα ζωή σε αφιλόξενο περιβάλλον

Πλήθος οργανισμών ανακαλύφθηκε σε υδροθερμικά ρεύματα στον Ινδικό Ωκεανό 

Το καβούρι γιέτι είναι ένας από τους κατοίκους του εξαιρετικά ζεστού υδροθερμικού ρήγματος 

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά μικροοργανισμών σε ένα από τα πλέον αφιλόξενα θαλάσσια περιβάλλοντα: σε ηφαιστειακά ρεύματα στο Νοτιοδυτικό Ρήγμα του Ινδικού Ωκεανού.

 

Το Νεφέλωμα του Αλτήρα μοιάζει σαν ένα μπουκέτο στον ουρανό

Ένας αστροφωτογράφος, ο Bill Snyder συνέλαβε το Νεφέλωμα Dumbbell (ή Αλτήρας γιατί μοιάζει με το σχήμα αυτό στο ορατό φως) — ένα νέφος από αστρικά συντρίμμια και το οποίο μας προσφέρει μια άποψη για το πώς θα μοιάζει το δικό μας ηλιακό σύστημα, όταν ο ήλιος θα πεθαίνει.

Σε ένα εντυπωσιακό νεφέλωμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας εκτιμάται ότι θα μετατραπεί ο Ήλιος μας σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια.


Τα θεαματικά χρώματα του Νεφελώματος Αλτήρα οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην έκλυση υδρογόνου και οξυγόνου.

 

Αλχημεία και Αλχημιστές


Τα Μυστήρια... σκεπτόμαστε γενικά γι' αυτά σε σχέση με τα αρχαία τελετουργικά μύησης της Ελλάδας και της Ρώμης, τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Ορφικά, τα Φρυγικά, τα Μιθραϊκά και επιπλέον τα Αιγυπτιακά, τα Θιβετιανά και άλλα. Ωστόσο, ο όρος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τα συγγράματα και τα διαγράμματα της αλχημείας. Αυτά έχουν αναφερθεί ως «σκοτεινά ιδιώματα». Το Rosarium philosophorum που εκδόθηκε στη Φρανκφούρτη το 1550 δήλωνε: «όποτε έχουμε μιλήσει ανοικτά, δεν έχουμε πει στην πραγματικότητα τίποτα. Αλλά όπου έχουμε γράψει κάτι σε κωδική γλώσσα και με εικόνες, έχουμε κρύψει μέσα σ' αυτό την αλήθεια» (εκδόσεις Weinheim, 1990).

 

Α.Τ.Ι.Α. 29.12.2011 Москва (Moscow) , Россия (Russia)


 

Α.Τ.Ι.Α. 28.12.2011 North Hollywood, California 

Αλχημεία. Μέρος A: Η Αλχημική Παράδοση


Μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές και μαγικές παραδόσεις όλων των εποχών είναι η Αλχημεία. Είναι φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμη ιερή, που φωτίζει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο πνεύμα, έχοντας ως ύψιστο σκοπό τη μετουσίωση και ιεροποίησή του ανθρώπου και ολόκληρου του πλανήτη.

 

Οταν ο Ηλιος δύσει για πάντα

Κάπως έτσι θα μοιάζει το ουράνιο σώμα τη στιγμή που θα πεθαίνει 
Τα θεαματικά χρώματα του Νεφελώματος Ντάμπελ οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην έκλυση υδρογόνου και οξυγόνου


Σε ένα εντυπωσιακό νεφέλωμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας εκτιμάται ότι θα μετατραπεί ο Ήλιος μας σε περίπου πέντε δισ. χρόνια.

 

Υδρογονάνθρακες στον Πλούτωνα

Οργανικά μόρια στον νάνο του Ηλιακού Συστήματος εντόπισε το τηλεσκόπιο Hubble 
Ακόμα και το Hubble δεν διακρίνει καθαρά την επιφάνεια του μακρινού Πλούτωνα 


Φασματικές ενδείξεις που κατέγραψε στον Πλούτωνα το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ενισχύουν τις υποψίες για την ύπαρξη οργανικών ουσιών ακόμα και στις παγωμένες παρυφές του Ηλιακού Συστήματος. 

 

Βίντεο με φωτογραφίες Α.Τ.Ι.Α. - Γαλλία 2011


 

Κρυφό λογισμικό σε smartphone καταγράφει & μεταδίδει τα πάντα

Εκατομμύρια κινητά Android, Blackberry και Nokia τρέχουν μια κρυφή εφαρμογή που καταγράφει τις επικοινωνίες και τη θέση του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του, αποκαλύπτει ένας 25 χρονος Αμερικανός προγραμματιστής.Σε βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, ο Τρέβορ Έκχαρτ δείχνει ένα κινητό Android που καταγράφει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των εξερχόμενων κλήσεων, τα SMS και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του χρήστη.

 

Τα web-bot αποφάσισαν, το τέλος του κόσμου το 2012

Τα bots είναι ένα λογισμικό που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα αποκαλούμενα spiders των μηχανών αναζήτησης τα οποία κάνουν αποδελτίωση των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και αναπτύχθηκε την δεκαετία του '90 για να προβλέπει τις κινήσεις του χρηματιστηρίου.


Το Web Bot αναφέρεται σε ένα bot Διαδίκτυο πρόγραμμα λογισμικού που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να προβλέψει τις μελλοντικές εκδηλώσεις από τον εντοπισμό λέξεων-κλειδιών που εγγράφονται στο Διαδίκτυο. 

 

Στο Ίντερνετ τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας


Στο Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον μέρος των χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας, τα οποία ψηφιοποίησε το Google.


Περίπου 1.200 τμήματα είναι ήδη διαθέσιμα για τους ειδικούς και τον απλό κόσμο.
Για το σκανάρισμα χρησιμοποιήθηκε ειδική μέθοδος που εκθέτει τα έγγραφα σε φως για μόνο 1/4.000στο του δευτερολέπτου, ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή φθορά, σύμφωνα με το BBC. 

Μπορούν οι ψυχικοί να επικοινωνήσουν με τους πεθαμένους;


Στη νέα ταινία του Clint Eastwood με τίτλο «Hereafter», ο Matt Damon πρωταγωνιστεί στο ρόλο του George, ενός άντρα που μπορεί να επικοινωνήσει με φαντάσματα. Ο George, έχοντας αποσυρθεί από το επάγγελμα της επικοινωνίας με τους νεκρούς (που αποκαλεί το χάρισμά του ως κατάρα και όχι ως ευλογία) επιστρέφει απρόθυμα στη δουλειά αυτή και αναλαμβάνει να κάνει το διάμεσο για ανθρώπους που έχασαν πρόσφατα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Online αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Τη βοήθεια εθελοντών ζητούν Αμερικανοί επιστήμονες για να ψάξουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στις εικόνες της Σελήνης που έχει τραβήξει το αναγνωριστικό διαστημόπλοιο της NASA "LRO".


Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και από το 2009 έχει τραβήξει περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες της επιφάνειά της.

 

‘Εχει η Γη δύο φεγγάρια;

Μια ομάδα επιστημόνων πρότεινε ότι η Γη έχει δύο φεγγάρια, τη γνωστή μας Σελήνη που επηρεάζει τις παλίρροιες του πλανήτη μας, και άλλο ένα, που είναι όμως πολύ μικρό όσο κι ένα μικρό αυτοκίνητο.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας διαστημικός βράχος που μας ακολουθεί

Αυτός ο διαστημικός βράχος δεν είναι όμως πάντα ο ίδιος, πιστεύει η ομάδα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας διαστημικός βράχος γύρω από τη Γη ανά πάσα στιγμή, ένα αντικείμενο με μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο. Ωστόσο, κάθε βράχος φεύγει μακριά μετά από παραμονή 9 μηνών, και αντικαθίσταται από ένα άλλο με τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

Η μεταβλητή σκοτεινή ενέργεια θα μπορούσε να εξηγήσει τα παλαιά σμήνη των γαλαξιών


Μεταβάλλεται η σκοτεινή ενέργεια με την πάροδο του χρόνου; Ένα εναλλακτικό μοντέλο της απαρατήρητης έως τώρα αυτής της οντότητας, η οποία εκτιμάται ότι προκαλεί την επιτάχυνση της διαστολής του σύμπαντος, θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιες μυστήριες παρατηρήσεις των γαλαξιακών σμηνών. Αλλά θα πρέπει να πηδήσει πολλά άλλα εμπόδια για να ανταγωνιστεί με το απλούστερο και μέχρι στιγμής πιο επιτυχημένο μοντέλο της φευγαλέας αυτής οντότητας.

 

Α.Τ.Ι.Α. 25.12.2011 Москва (Moscow), Россия (Russia)


 

Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια!

Ο Francesco Lentini γεννήθηκε το 1889 και ήταν το 12ο παιδί της οικογένειάς του. Γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο γεννητικά όργανα και ένα υποτυπώδες πόδι στο γόνατο του τρίτου ποδιού του. Έτσι, συνολικά, είχε 3 πόδια, 4 πατούσες, 16 δάχτυλα και 2 ολοκληρωμένα και λειτουργικά ανδρικά γεννητικά όργανα. Αυτή η ανωμαλία του οφειλόταν σε ένα συνδεδεμένο δίδυμο που προεξείχε από τη δεξιά πλευρά του σώματός του.

 

Lunar Anomalies - Ken Johnston (25.12.2011) (C2C am)


Ken Johnston, who worked for NASA's Lunar Receiving Laboratory during the Apollo missions, says he was fired for telling the truth. He joined George Knapp to share his contention that NASA knows there is evidence for both modern and ancient artifacts on the moon, as well as an active base there. He explained that in his position as Photo Control Dept. manager, he had access to highly detailed film and negatives taken during the Apollo missions. In viewing 16mm film shot by Apollo 14, they saw a shadow cast in the bottom of a crater, "and as we approached it, in the dark area there were like five domes lit from the inside, and a little plume that looked like steam streaking up above it," Johnston said.


 

YU55, ETs, & Roswell - Linda Moulton Howe / Comet Lovejoy & Hurricane Prediction - James McCanney (22.12.2011) (C2C am)

Investigative reporter, Linda Moulton Howe, discussed anomalies found on asteroid YU55, as well as recent sightings of strange aerial objects in Canada. She also shared witness testimonies regarding non-human entities seen in a hanger at Roswell in 1947, and the close encounter of a large disk which demonstrated cloaking abilities in 2006. In her first report, Linda spoke with Dr. Lance Benner, of NASA's Jet Propulsion Lab, regarding images taken of the YU55 asteroid. He said that JPL was surprised to see a bulge at the equator of the asteroid, which is an unexpected feature based on its rotation period. Additionally, Benner noted that images of the object show a "sharp, pointy hill" that is unlike anything he's seen on other asteroids.


 

Βίντεο με 200 απίστευτες φωτογραφίες απο τον πλανήτη Άρη!


 

Α.Τ.Ι.Α. 25.12.2011 Delray Beach, Florida


 

Α.Τ.Ι.Α. 25.12.2011 Tijuana, Mexico


 

Ο "'Αγιος Βασίλης" είναι εφεύρεση της Κόκα Κόλα!


H «ΑΓΙΑ ΚΟΚΑ» ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ!

Ο Άγιος Βασίλης, όπως τον γνωρίζουμε, δεν υπήρξε ποτέ. Ο Άγιος Βασίλης είναι εφεύρεση της κόκα κόλα! Μπορείτε να πιστέψετε ότι ο πιο διαδεδομένος άγιος στον κόσμο είναι χορηγία μιας μεγάλης αμερικάνικης εταιρίας; Κι όμως δεν είναι αστείο. Μιλάμε για το χοντρούλη και χαρούμενο γεράκο με το κόκκινο κουστούμι, το καπέλο και την κάπα, με τη μεγάλη μαύρη ζώνη και τις μπότες, τα ροδαλά μάγουλα, τα φωτεινά μάτια και τα ακόμα πιο φωτεινά λευκά δόντια. Αυτός ο καλοσυνάτος άγιος είναι το ευφυέστατο επίτευγμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας της κόκα κόλα γύρω στα 1930. Η κόκα κόλα εξακολουθεί να παραμένει περήφανη για το ρόλο που έπαιξε για να γίνει διάσημος και δημοφιλής αυτός ο άγιος-κατασκεύασμα της. Η εταιρεία μάλιστα επιχορήγησε μια σειρά εκθέσεων σε γκαλερί με θέμα «η διαφήμιση ως τέχνη» που εξηγεί αυτό το φαινόμενο. Η πιο γνωστή και διάσημη από αυτές τις εκθέσεις είναι αυτή που έγινε στο Carrousel du Louvre στο Παρίσι το 1996…


 

Πώς χάθηκαν 6 χωρικές διαστάσεις που διέθετε κάποτε ο σημερινός τρισδιάστατος Κόσμος μας


Ένα μακροχρόνιο αίνιγμα της θεωρίας των υπερχορδών, μια αμφιλεγόμενη αλλά δημοφιλής θεωρία, γιατί το σύμπαν έχει μόνο τρεις διαστάσεις κι όχι εννέα, λύθηκε με τη βοήθεια προσομοίωσης σε ένα υπερ-υπολογιστή. 

 

Διαυγή όνειρα ή προφητείες;

Τις εμφανίσεις αγγέλων και τα οράματα των προφητών που περιγράφονται στις γραφές προσπάθησε να εξηγήσει μια ερευνητική ομάδα στην Καλιφόρνια.

Η υπόθεση, που προσπαθεί να αποδείξει η ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου Εξωσωματικών Εμπειριών, υποστηρίζει ότι αυτές οι μεταφυσικές εμφανίσεις υπήρξαν πράγματι, αλλά ως αποτέλεσμα «συνειδητών ονείρων».

 

Ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ τάραξε τη φύση

Διάφορα φυσικά φαινόμενα ακολούθησαν την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA, ο πάγος έσπασε, ο ήλιος έλαμψε και ο ερωδιός υποκλίθηκε στον πατέρα του εκλιπόντα ηγέτη.

 

Βλέπεις με τον Εγκέφαλο


Δεν Βλέπεις Με Τα Μάτια, Αλλά Με Τον Εγκέφαλο. Πιστεύεις ‘Ο,τι Κάτι Δεν Υπάρχει, επειδή δεν το βλέπεις; Άρα Δεν Υπάρχει; Η παρατήρηση αυτό μας δείχνει, αυτό που δεν υπάρχει στον Νου σου δεν το βλέπεις, γιατί μέσα στον εγκέφαλο σου, στον Νου σου δεν παίζεται αυτό το έργο, αλλά κάποιο άλλο και αυτό εμφανίζεται, στην προβολή της ζωής σου. Το τελευταίο πράγμα που περιμένει να δει ένας οδηγός σε έναν επαρχιακό έρημο δρόμο είναι ένα αεροπλάνο σταματημένο. Επομένως, δεν το ‘βλέπει’ ποτέ.

 

Κόσμος, Δεν Είναι Η Γειτονιά Σου

Αν η κοντινή σας αλήθεια (της γειτονιάς σας) σας φαίνεται τόσο αληθινή ώστε να μοιάζουν εξωπραγματικές οι μακρινές σας αλήθειες, (γεγονός που καθιστά το ανθρώπινο Φανταστικό τόσο ακραία εξωπραγματικό), φανταστείτε –αν μπορείτε– πόσο εξωπραγματικές είναι για σας οι αλήθειες που βρίσκονται πολύ πιο πέρα από την ανθρώπινη φαντασία. Διαλογιστείτε λίγο πάνω σ’ αυτό, ίσως εμπνευστείτε για το πόσο μικροσκοπικές είναι οι «αλήθειες» μας.

 

Ολος ο κόσμος σε μια… χορωδία!

Μια εικονική χορωδία με πάνω από 2.000 άτομα, χάρη στον Ερικ Γουίτακερ 

 Ο κόσμος μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο στούντιο ηχογράφησης χάρη στο Διαδίκτυο 


Ενα Σάββατο απόγευμα, στην προσπάθειά μου να μπω στο κλίμα των ημερών ακούγοντας χριστουγεννιάτικα χορωδιακά κομμάτια στο YouTube, ήρθα αντιμέτωπη με ένα βιντεάκι που με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τις ενωτικές δυνάμεις του Διαδικτύου: φιλοξενούσε χιλιάδες μικροσκοπικά προσωπάκια, σε γαλαξιακή διάταξη, που εκτελούσαν ένα τραγούδι με ανατριχιαστικά αγγελικό τρόπο.


 

Χριστούγεννα και εορτές του Ήλιου

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

 

Περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα από χώρες της Ευρώπης


Τα έθιμα των εορτών στη χώρα μας φαίνονται πολύ «συντηρητικά» μπροστά σε αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δείτε μερικά από τα σόκιν, μακάβρια και ρατσιτσικά έθιμα της Αυστρίας , της Καταλονία και της Ολλανδίας και θα καταλάβετε!


 

Music is life... : "We wish you a Merry Christmas"


Το τραγούδι μας γ' αυτη τη βδομάδα (μιας και είναι κ' η μέρα) :
We wish you a Merry Christmas απ την Enya
(Amarantine : Special Christmas Edition)


 

Α.Τ.Ι.Α. 22.12.2011 Phoenix, Arizona

 

Α.Τ.Ι.Α. 21.12.2011 Челябинск (Chelyabinsk) , Россия (Russia)

 

Α.Τ.Ι.Α. 12.2011 Nederland (Netherlands)


 

Ο λόγος του Iνδιάνου φύλαρχου See-at-la για τη σχέση του ανθρώπου με τον πλανήτη

Ένα από τα πιό σημαντικά οικολογικά μανιφέστα διατυπωμένο από έναν "πρωτόγονο, άγριο" ινδιάνο αρχηγό το 1854. Σήμερα ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ αποδεικνύει ότι μιά πολύ υψηλης στάθμης ολιστική συνείδηση, σε αρμονία με το περιβάλλον, ήταν προ πολλού κατεκτημένη σε πολιτισμούς ξένους από τον δυτικό.