Η Hitachi λέει ότι τα Data Ζουν για Πάντα στον Χαλαζία

|

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP αναφέρει ότι η Hitachi ανακάλυψε ένα τρόπο να αποθηκεύει ψηφιακές πληροφορίες σε λωρίδες χαλαζιακής υάλου. Αυτές οι πληροφορίες φαίνονται να επιζούν για πάντα, αντέχοντας υπερβολικές θερμοκρασίες και συνθήκες εχθρικού περιβάλλοντος χωρίς να αποδομούνται … τουλάχιστον μέχρι ο ήλιος μας να γίνει Σούπερ-Νόβα και να εξαφανίσει την Γή.

Σύμφωνα με την αναφορά, η νέα τεχνολογία αποθηκεύει data σε δυαδική μορφή δημιουργώντας κουκκίδες μέσα σε φύλλα χαλαζιακής υάλου τα οποία μπορούν να διαβαστούν με την χρήση του στάνταρντ οπτικού σας μικροσκοπίου. Το παρόν πρωτότυπο είναι ένα τετράγωνο περίπου 2 πόντους και με πάχος 2 χιλιοστά του μέτρου. Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα κουκκίδων που χωράνε 40 megabyte ανά τετραγωνική ίντσα, περίπου την πυκνότητα δεδομένων ενός μουσικού CD. Περισσότερα επίπεδα δεδομένων μπορούν να προστεθούν εύκολα.

Ο ερευνητής της Hitachi, Kazuyoshi Torii είπε ότι η χαλαζιακή ύαλος είναι πολύ σταθερό και ανθεκτικό υλικό, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα εργαστήρια. Λόγω αυτού το chip είναι αδιάβροχο, αντιστέκεται σε πολλά χημικά και δεν επηρεάζεται από τα ραδιοκύματα. Ακόμη μπορεί να εκτεθεί σε υψηλής θερμοκρασίας φλόγα και να θερμανθεί στους 1.000 βαθμούς κελσίου τουλάχιστον για δύο ώρες χωρίς να πάθει ζημιά.
«Πιστεύουμε ότι τα data θα επιζήσουν, εκτός αν αυτό το σκληρό γυαλί σπάσει», είπε ο επικεφαλής των ερευνών Takao Watanabe.

Η ανακάλυψη ήρθε την στιγμή που οι καταναλωτές σπρώχνουν τα δεδομένα τους στο cloud. Τα μέσα αποθηκεύσεως που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι αποδεκτά μόνον για προσωρινή αποθήκευση, αλλά όχι ιδανικά για μεγάλο χρόνο. Ακόμη και οι λύσεις NAND flash δεν θα κρατήσουν για πάντα, ενώ σπρώχνουν τους καταναλωτές να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους και τα δεδομένα τους online. Ούτε αυτό είναι ιδανικό, αλλά τα δεδομένα αποθηκεύονται σε πολλαπλούς servers ώστε να είναι πιο ασφαλή από ένα απλό σκληρό δίσκο η ένα DVD.
«Ο όγκος των δεδομένων που παράγονται κάθε ημέρα είναι εκρηκτικός, αλλά με την έννοια ότι θα μείνουν για τις επόμενες γενεές, δεν έχουμε βελτιωθεί από την εποχή που σκαλίζαμε τους βράχους» πρόσθεσε ο Torii. «Η πιθανότητα να χάσουμε τις πληροφορίες ουσιαστικά έχει αυξηθεί.»

Το άρθρο δεν εξηγεί το πώς θα διαβάζονται τα δεδομένα, εκτός από την χρήση οπτικού μικροσκοπίου, αν και φαίνεται ότι ένας αναγνώστης-μικροσκόπιο είναι ήδη στον ορίζοντα. Επίσης δεν υπάρχει ένδειξη για το πότε αυτή η λύση αποθηκεύσεως θα είναι εμπορικά διαθέσιμη, αλλά οι ερευνητές υποδηλώνουν ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, τα μουσεία και οι θρησκευτικές οργανώσεις θα προηγηθούν.


ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΟΙ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ» ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ; !


Αρθρογράφος : John Crichton ~ Να 'χεις το Νού σου

Το Άρθρο Η Hitachi λέει ότι τα Data Ζουν για Πάντα στον Χαλαζία δημοσιεύθηκε απο την/τον John Crichton τη/ν Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012. Άφησε αν θές το σχόλιο σου. Υπάρχουν 0 Σχόλια: δημοσιευμένα στο Άρθρο :Η Hitachi λέει ότι τα Data Ζουν για Πάντα στον Χαλαζία
 
:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Best Blogger TipsΕπιλογές - Προσθέστε εικόνες και επεξεργαστή τε το μήνυμά σας με τις εξής εντολές.

Εικόνα - [im]εικόνα εδω[/im]
Χρώματα - [co="red"]κείμενο εδω[/co] - Αλλάξτε το red-κόκκινο στο χρώμα που θέλετε.
Κυλιόμενο κείμενο - [ma]κείμενο σας εδώ[/ma]